1. Połączenie jest tak jak na schemacie. Tam gdzie sa punkty przy dużej rezystancji są przyłączone wyjścia trafopowielacza. Oczywiście masa jest połączona na dole tutaj przy rezystorach 100K a plus na górze. Fizycznie.. polutowałem i tyle

Wkladać to w termokurczki ? czy lepiej poleciec lakierem nitro jak do cewek? Ale faktycznie cos troche syczało i nie wiedziałem czy to rezystory padaja czy gdzies mam upływy. Całość była na szkle wiec o przebiciu nie było mowy.
2. Miernik to klasyk elektryka amatora czyli Unit 33C+ i Unit 33C. impedancja wejściowa ma cos chyba 10 M Ohm.
3. Tutaj Ci przyznać muszę racje. Zapomniełałem że tam jest jednopołówkowy. Pytanie skąd wziąć kondensator 40 kV kilkaset nano Faradów
4. Czyli przyjęte 3,2 kV / mm to jest dla powietrza przy elektrodach sferycznych ?
5. Na grupce na fejsie zwrócili uwage na ważną też rzecz ... Prądy będą tutaj za duze. Więc muszę jeszcze poprawić ten projekt bo podobno trafo moze nie wyrabiac na takich wartościach.
PS: Nie wiem skąd Ty masz taką wiedze ;P Mój internet nie powiedział mi przez 10 lat jak oznaczane sa kondensatory ceramiczne. Dopiero jak kupiłem miernik to można było to znaleźć. (tak- na moj internet mają wpływ bardzo złe moce)