Polskie forum dyskusyjne poświęcone dziedzinie wysokich napięć, głównie transformatorom Tesli (SSTC, DRSSTC, VTTC, SGTC) oraz generatorom wysokiego napięcia.

Teraz jest 30 lis 2023, 19:30

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy temat Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 

PostNapisane: 22 paź 2023, 21:38 
Cześć.
Co tu będę pisał, potrzebowałem podstawki, niżej projekty.
W załączniku pliki eagla, gerbery dla jlcpcb, moje pliki lbr...
Podstawka w 2 wersjach - okrągłej i kwadratowej. Jest ona inna niż oryginalna. Zrezygnowałem z wsuwania lampy od boku, w zamian tego demontujemy jeden uchwyt lampy, wkładamy lampę od góry, przesuwamy ją centymetr w bok i montujemy uchwyt ponownie. Wszystko zostało rozplanowane na 45 stopni, możemy więc podstawkę poskładać na 4 różne sposoby w zależności tego co nam pasuje.
Podstawka projektowana pod uchwyty bezpiecznikowe rurkowe 5mm z rastrem wyprowadzeń 10mm, oraz konektory płaskie (wsuwane) z rastrem 5mm, pionowe lub kątowe. By złożyć podstawkę, układamy dwie pary padów montażowych naprzemiennie i skręcamy je 4ma śrubami M3 wkładając między płytkę bazową a pady dystans o wysokości 25mm minus grubość pcb jednego padu.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Zamówiłem płytki, jak będę miał całość gotową to wyślę zdjęcia jak to wygląda na żywo.

GU-81 podstawka.rar [216.84 KiB]
Pobrane 2 razy

PostNapisane: 30 paź 2023, 21:15 
Jestem ponownie.
Wszystko przyszło, poskładane do kupy, nawet działa poprawnie.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Mam 5 okrągłych i 5 prostokątnych. Do tego wyżej pliki lbr jakby ktoś chciał lampę wbudować w PCB urządzenia, to też się da. Jakby ktoś z Was chciał przetestować, sprawdzić, użyć to dajcie znać bo ja potrzebuję 2 i to nawet nie wiem jakich. W założeniu kwadratowy ma być do wbudowania wewnątrz urządzenia, a jako że planuję budować końcówkę mocy na tych lampach, wersje okrągłe mają być przeznaczone do przymocowania na obudowie tak by dolne PCB zlicowało się z obudową.
Także generalnie, ja jestem zadowolony. Wystarczy odkręcić 2 śruby, rozchylić "skrzydełka" i można wyjąć lampę.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]