Konstrukcja standardowa, ale tu najważniejsze parametry:
- Pełny mostek na tranzystorach IRFP460
- Sterownik na TL494 i para TC4421 i TC4422
- GDT nawinięte skrętką komputerową na rdzeniu TN29/19-3E25 15 zwojów
- wtórne jest nawinięte na rurę fi 110mm drutem o fi 0,27mm, uzwojenie ma długość 350mm
- pierwotne to 16 zwojów drutu 2,5mm^2 na rurze fi 160mm
- Toroid z peszla 160mm o średnicy zewnętrznej 540mm
- Cała elektronika chcę aby była upchnięta w sześcianie 20x20x12cm, na razie się to udaje

Całość chcę upchnąć pomiędzy dwa kawałki sklejki 20x20cm i o wysokości 12 cm, nad tym dwa uzwojenia i toroid.
Włączyłem raz cewkę przez trafo 32V/400VA i widać było tylko niewielkie wyładowania (1mm i widać tylko przy małym świetle). Przy takim napięciu wyładowania powinny mieć kilka cm więc coś jest źle

A więc mam kilka pytań/pomysłów problemów:
1. Według mnie mam za duże odległości pomiędzy GDT, a całą resztą około 15 cm i zwinięte pod mostkiem. Odległości muszą być jak najmniejsze?
2. Nie wiem jak zamocować antenę lub przekładnik prądowy, ile powinien mieć zwojów/jaka powinna być odległość anteny od cewki?
3. Chłodzenie mosfetów. są one ściśnięte dwoma radiatorami (na zdjęciach niżej lepiej widać jak to zrobiłem) i w jednym tranzystory są oddzielone ceramiczną podkładką termoprzewodzącą aby nie było zwarć. Na jednym jest jeszcze jeden z najmocniejszych wentylatorów 60mm w AVT. Czy tyle wystarczy?
4. Częstotliwość z TL494. Zrobiłem tylko dla trybu ciągłego bez CW i z TL494 mam regulację 1000Hz - 2000Hz i oczywiście wypełnienie od 0 do 100%. Czy to są odpowiednie wartości?
Na razie tyle, na zdjęciach jest wygląd mojej konstrukcji i kilka przebiegów. Oczywiście wszystko napiszę co potrzeba jeżeli o czymś zapomniałem. Z góry dzięki za pomoc

W załącznikach zdjęcia i schematy płytek w eagle 6.6.0.