W E-class brzmi to całkiem przyjemnie, u mnie od dłuższego słuchania wyładowania w CW po kilku chwilach dzwoni w uszach

ale mimo wszystko chciałbym uporać się jakoś z tą modulacją audio. Póki co nie uzyskałem żadnego żądanego efektu, prócz grzania się tranzystorów w półmostku (ze względu na bardzo wysoką częstotliwość na wyjściu układu). Ponadto zauważyłem, że osiągi mojej SSTC drastycznie spadły nie tylko przez to, że zmniejszyłem sprzężenie pomiędzy uzwojeniami, ale również dlatego, że wyprowadziłem na płytę czołową gniazdo BNC i przełącznik, które działają jak anteny! Dopiero dziś to odkryłem i będę musiał zrezygnować z takiego rozwiązania (chyba że pokombinuję jeszcze z krótszymi przewodami doprowadzającymi i innym przełącznikiem - ten trochę przygrzał się mi w czasie lutowania i chodzi ze znacznym oporem). W każdym bądź razie teraz biorę się za ten torus. Mam jeszcze pytanie do wszystkich, którzy posiadają jakiekolwiek torusy

Mianowicie czy taśma służąca do owijania torusa ma przewodzić po przyłożeniu miernika? Myślę, że tak, bo moja okazała się być nieprzewodząca, posiada mikrometryczną warstwę lakieru na sobie, którą trzeba zedrzeć.