Nowy driver powinien pomóc, ewidentnie nie miałeś żadnego sygnału sterującego na jego wyjściu (co nie jest dziwne skoro najwyraźniej połowa układu nie była zasilona

) - w przeciwnym razie po zabawach z zamienianiem wyjść GDT miałbyś już zniszczony mostek... W momencie gdy górny i dolny tranzystor są połączone w fazie podanie sygnału na GDT skończyłoby się jednoczesnym otwarciem obu tudzież zwarciem szyn zasilania przez klucze i eksplozją. Nie baw się w losowe "przekładanie kabli", upewnij się że właściwe końcówki uzwojeń są podłączone do właściwych punktów układu
przed jego zasileniem.
Lodzik podesłał Ci "mój" (czyt. rysowany przeze mnie, sam układ jest tak standardowy że nie mogę przypisywać sobie jego autorstwa) schemat, zmodyfikuj go pozbywając się całkowicie układu 74HC14 (jeżeli używasz driverów TC44xx zewnętrzny Shmitt jest zbędny) i zasilając NE555 z tego samego napięcia co drivery, będziesz mógł zasilić cały driver z jednego napięcia (12..15V, 12V już spokojnie wystarczy). Skoro nie będziesz potrzebował już 5V podłącz górną diodę ogranicznika przy antenie do zasilania driverów (mają one analogiczną diodę w swej strukturze, jednak lepiej dodać zewnętrzną). Dolna ma oczywiście pozostać umasiona. Same diody ogranicznika możesz zmienić na 1N4148. W szereg z anteną możesz dodać rezystor 1k, na wszelki wypadek...