Panowie - tu nie chodzi o to, kto jest na miejscu, a kto nie. Może to nawet być i Olsztyn. Chodzi o przygotowanie dokumentów, zasad bezpieczeństwa, ustalenie warunków - co nam by się przydało, jakie zabezpieczenia, jak to widzimy, jakie mamy doświadczenia.
To naprawdę nie wymaga wiele - a jest realna szansa na tym zarobić!
Jest sporo czasu (4 miesiące) do przedsięwzięcia, więc jak sądzę dużo da się zrobić, poustalać, poukładać. Ustali się jakiś program, można to będzie np. połączyć z wycieczką do jakichś ciekawych miejsc (a jest ich tam w okolicach trochę - mogę być przewodnikiem: np. do Kowar do starej kopalni uranu, gdzie sieje promieniowaniem i można sobie zabrać na pamiątkę kamyczka, który "świeci" (ale całkiem bezpiecznie).
Wprawdzie będzie to zima i nie można liczyć na jakąś rewelacyjne warunki pogodowe, ale zawsze coś można zorganizować. Poza tym jak pisałem, dla prezentujących swoje cewki - zakwaterowanie z wyżywieniem jest, więc można po prostu "przesiedzieć sobie w hotelu".
Chodzi o to, że po prostu ja sam nie dam rady wszystkiego ogarnąć i potrzebuję wsparcia od Was - jakiegokolwiek. Nie chodzi o to, że ktoś przyjedzie ekstra do Wrocławia i pogada ze mną - równie dobrze możemy to robić mailowo. Chodzi o stworzenie jakiegoś atrakcyjnego programu - może ktoś z Was pokusi się o przygotowanie prezentacji (ja na pewno będę miał 2 plus będę robił koncert z laserami), wykładów.
No i najważniejsze - jak nam dobrze pójdzie, to za pomocą organizatora spróbujemy przekonać głównego sponsora do wsparcia naszych "pomysłów" - nie jest nas wielu, a zawsze jakiś sponsoring się przydaje. Liczę nawet na jakiś strategiczny. A skor nas jest niewielu, to jako grupa będziemy się starać o sponsoring główny.
Wiem, że niektórym się nie chce, albo mają "czarne wizje" na ten temat, ale jak tak dalej będzie, to nigdy Teslathonu w Polsce nie zrobimy i dalej się będziemy kisić na jakichś małych imprezkach, sporo jeszcze od siebie dokładając (wiem coś o tym... oj wiem....)
Więc ponawiam apel: kto jest naprawdę zainteresowany, może na razie mnie, a potem nas, wspomóc w:
- określeniu warunków do prezentacji (jakie zasilanie, jakie zabezpieczenia, wymagania co do przyłączy)
- wstępnemu określeniu programu (pokazy cewek Tesli, pokazy wysokich napięć: drabiny Jakubowe, kule plazmowe, głośniki plazmowe)
- przygotowaniu kilku prezentacji / wykładów - na temat naszych zainteresowań - czyli o Tesli, o cewkach, o ich elektronicznych wersjach itp.
Sprawy związane z akomodacją, przechowywaniem, wyżywieniem - to już organizator. Długo starałem się go przekonać, że to PIERWSZY W POLSCE tego typu duży zlot / pokazy aż w końcu się zgodził.
Szkoda by to było po prostu zmarnować.
Czechom się udało, Niemcom się udało - a nam? Ma się nie udać? Działajmy!
Spróbuję jeszcze może pogadać o jakieś dotacje unijne w tym kierunku (popytam organizatora) - na naukę i sztukę.
Dużym plusem jest to, że udało mi się już wstępnie coś ustalić, a nie zaczynamy od zera (a może by tak zrobić Teslathon? A gdzie? A kiedy? A za ile? a po co?).
Pierwszy krok został zrobiony, teraz od nas zależy, czy to wypali i czy będzie atrakcyjne.
A poza tym - zapraszam też na profil wysokie napięcia na Facebooku - tam też będę działał w tym kierunku.
http://www.facebook.com/pages/Wysokie-n ... 8691062346Mój koncertowy:
http://www.facebook.com/pages/McKey/159334010801576Ja naprawdę nie dam od początku i później rady o wszystkim pamiętać i wszystko załatwiać. Dlatego potrzebuję pomocników - i będą za to mieli po prostu jakąś kasę.
Mamy czas - mamy sporo czasu, można sporo ustalić, dookreślić, zabezpieczyć.
Ja czuję, że może to być niezły numer i będzie o nas głośno.