Jako że poprzednie plany pozostały tylko na planach założyłem nowy temat aby wszystko od nowa przeprowadzić i jeszcze raz zaplanować. Trwają rozmowy z UAM, w Poznaniu na temat naszego spotkania. Wysłałem propozycję do Profesora Nawrocika, który jest na tak. Jak by to miało wyglądać:
Impreza nasza, poprzedzała by jakąś inną imprezę. Termin jaki nas najbardziej interesuje to wakacje. Zawsze jest coś za coś więc głowię się nad jakimś sponsorem ale to trochę później bo jeszcze chwila czasu jest.
Najpierw jako podkładkę trzeba zrobić listę ludzi którzy będą chętni na przyjazd. Będę się starał zorganizować wam i sobie darmowy pobyt w hotelu. Chciałbym żeby to wyglądało tak: Wszyscy przyjeżdżamy do Poznania, niedaleko dworca głównego jest hotel studencki Jowita, pokoje dla gości UAM są całkiem zacne, już tam nocowałem kilka razy. Każdy po przyjeździe melduje się w hotelu i spotykamy się w UAM. Niedaleko od hotelu, parę minut jest przystanek tramwajowy z którego odjeżdżają tramwaje prosto pod uniwerek. Ja już bym tam na was czekał. Wszystkie graty byśmy posłali do UAM za pomocą kurierów i tutaj też będę kombinował zwrot pieniędzy (jak wysyłałem tesle- paka 50Kg płaciłem w DPD około 70zł a dojechała cała i nie zniszczona) Co do zwrotu pieniędzy za kuriera raczej jest to pewne.
No i tak, po spotkaniu się idziemy do magazynu gdzie by nasze tesle już czekały ładnie w kartonach na rozpakowanie. Wkopujemy czołg jako uziemienie rozstawiamy się. Warto dlatego przyjechać, tak żeby być już koło 12-14nastej. Trzeba pewnie będzie ganiać z przedłużaczami, i trochę po majstrować. Po rozstawieniu i zmontowaniu wszystkiego widzi mi się jakiś grill, w otoczeniu naszych cudnych toroidogłowych dziewczynek. W tym czasie byśmy wszyscy się poznali, porozmawiali wymienili doświadczenia. Myślę że w czasie tego całego rozstawiania każdy z nas by pomagał sobie itp. co sprzyja integracji...

Powiedzmy nastaje godzina osiemnasta i wtedy zaczyna się teslowanie na całego. To zależy jeszcze jak o tej godzinie będzie ciemno. Mniejsze zabawki może byśmy rozstawili w dużej auli, a te większe na placu przed uniwersytetem. Ludzie z zewnątrz byli by zaproszeni na obejrzenie nocy iskier czy jakoś tak to nazwać, i by mieli wstęp od 20 do powiedzmy 21-22. Może jakiś wykładzik byśmy przygotowali o DRSSTC, SSTC i innych. Trzeba będzie wszystko tak upilnować i zorganizować żeby nie odpalać DRSSTC w tym samym czasie kiedy SSTC będą latały sobie w auli. Myślę zrobić jakieś wprowadzenie, najpierw spotkanie wszystkich ludzi ze wnętrz, np. profesorowie, studenci i normalni ludzie, pokazanie im SSTC i innych zabawek, a potem przejście na dwór i dawanie w rurę na dużych teslach. Potem jak już wszystko się rozejdzie mamy czas dla siebie, bawimy się we własnym zakresie, zgarniamy tesle do wewnątrz i lecimy na miasto, albo coś innego wymyślimy. Z chęcią bym odwiedził jakiś pub, i tam przy piwie lepiej się poznał

Zależy kto co jeszcze preferuje, ale na takie szczegóły to czasu mamy bardzo dużo. Następny dzień spotykamy się o jakiejś tam godzinie i zwijamy do kartonów nasz sprzęt, zostawiamy w UAM a oni niech się martwią jak i kiedy go nam wysłać. Jeżeli ma ktoś jakąś inną wizję takiego spotkania albo jakieś poprawki to niech nam tu przedstawi, bo chcę żeby każdemu wszystko pasowało

To jest taki szczegółowy zarys który pewnie się trochę pozmienia.
Więc tak: Każdy kto ma ochotę i ma coś do pokazania niech pisze tu w temacie, i od razu PW do mnie z imieniem, nazwiskiem, mailem coś na wzór:
Cytuj:
Robert Małocha gutekg17 slu_1982
Mam do zaprezentowania: DRSSTC, SSTC i jak wypali to jakąś większą SSTC oraz kaskadę wysokiego napięcia, z eksperymentem przedstawiajacym butelkę...
Wasze imiona i nazwiska są tylko dla mnie tak bym wiedział kto kim jest, a i tak pewnie każdy pozna się z każdym po wyglądzie tesli
Będę uaktualniał listę osób podając nickach i to co chcą przedstawić edytując tego posta:
1. Robert M., Slu_1982, DRRSTC, SSTC, TSUSSTC (?), kaskada WN
2. Łukasz W., hvman, SSTC, DRSSTC (?)
3. Krzysztof J., Dżejwor, 2xDRSSTC (?), SSTC, mała DRSSTC
4. Grzegorz P., Piglet, SSTC, DRSSTC
5. Krzysztof K., krzysztof09876, VTTC na Gu-81, SGTC około 4kW w trakcie prac, Generator Marxa
6. Dominik I., d3211, DRSSTC (?) SSTC
7. Alex P., Głośnik plazmowy, SSTC
8. Tomasz W., Mania-c, HF CLASS-E TESLA i OLTC+SSTC V4 < poprawione 
9. Łukasz S., Krokus, Mała DRSSTC, duża i wielka DRSSTC, w tym mała z gitarą (?)
10. Paweł S., Szkielet-S1, SSTC, VTTC, OLTC, SGTC (?)
Pamiętajcie że wszystko może się pozmieniać, a im więcej was na liście tym lepiej i większa szansa na przeprowadzenie spotkania, więc czekam na was, wpisujcie się jak najszybciej bo trzeba będzie taką wstępną listę podesłać do UAM !
Ps. to tego co mi podsyłacie proszę też podać adres, nie musi być dokładny, nawet sama nazwa miasta.