Polskie forum dyskusyjne poświęcone dziedzinie wysokich napięć, głównie transformatorom Tesli (SSTC, DRSSTC, VTTC, SGTC) oraz generatorom wysokiego napięcia.

Teraz jest 1 cze 2023, 03:04

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy temat Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę   1, 2  Następna strona

Tytuł: Nowy wygląd
PostNapisane: 7 kwi 2013, 17:32 
Jak zauważyliście, został wprowadzony nowy wygląd forum. Co prawda nie jest jeszcze skończony, ale używalny. To co zostało w 95% skończone to wygląd strony głównej, for, tematów, wyniki wyszukiwania, chat. Edytor postów na wykończeniu. To co zostaje do zrobienia to: strona główna wyszukiwarki, panel użytkownika, podgląd profili użytkowników, lista użytkowników, strona logowania i rejestracji i parę innych pierdół.

Inne zmiany to m.in.:
- mini edytor w szybkiej odpowiedzi
- usunięty system pochwał - nie chcieliście ich przyznawać a praktycznie odzwierciedlają rangi gwiazdkowe nadawane przez administracje
- chat na osobnej stronie
- poprawki SEO
- przenoszenie wyrazów zgodne z zasadami polskiej gramatyki - tylko do wyświetlania, treść pozostaje nienaruszona

Jeśli macie jakieś uwagi co do skończonych elementów i tych, które będą robione to bardzo chętnie je poczytam i rozważę.

PostNapisane: 7 kwi 2013, 19:00 
Moderator
Pochwały: 8
troszkę za mdło jak dla mnie brak żywych kolorów a odcień szarości i bieli po dłuższym czasie powoduje u mnie boleści oczu - oczywiście bez urazy HVman ;) to tylko moje odczucie
A co do pomysłu na nowy stail jestem za ....

Pozdrawiam

PostNapisane: 8 kwi 2013, 07:42 
Poprawiłem kolor fontów w listach for i tematów na ciemniejszy, rzeczywiście trochę za mdłe. Podejrzewam, że jeszcze poprawię.

PostNapisane: 8 kwi 2013, 14:31 
Administrator
Dalej jest wg. mnie za jasno.

Na Gadu-Gadu nie udzielam żadnych porad związanych z elektroniką ani chemią.
Do tego służy forum !!

PostNapisane: 8 kwi 2013, 19:40 
Pochwały: 5
Moim zdaniem umiejscowienie przycisku "edytor" po prawej stronie pola tekstowego czatu jest trochę mało intuicyjne, zazwyczaj jest tu "wyślij", co powoduje, że ciągle miast wysłać wiadomość przełączam edytor.

Mój kanał na YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC3wA6z ... zziwfl_q5w

PostNapisane: 9 kwi 2013, 00:01 
Przyznam, że z lenistwa wywaliłem przycisk wyślij :P Miał jakieś problemy a nie chciało mi się drążyć skryptu. Spróbuje jeszcze to naprawić.

PostNapisane: 10 kwi 2013, 00:43 
Łoooo, ale czad :D A nie da się jakichś skórek ustawiać? Mi jasny kolor akurat nie przeszkadza ale jak ktoś po nocy forum przegląda to można sobie pewnie oczy wypalić.

PostNapisane: 10 kwi 2013, 02:00 
Stary styl jest nadal aktywny, jeśli ktoś ma ochotę - może ustawić. Niech tylko się nie przestraszy niewykończonego panelu użytkownika :D

PostNapisane: 10 kwi 2013, 14:07 
Administrator
Przełączyłem się na stary styl bo mi bardziej odpowiada. Panelu użytkownika nie używa się codziennie :P Szkoda tylko że mini chat znikł ze strony głównej.

Na Gadu-Gadu nie udzielam żadnych porad związanych z elektroniką ani chemią.
Do tego służy forum !!

PostNapisane: 10 kwi 2013, 17:03 
Moderator
oczy to nic włosy mi wybieliło :) xD dobrze wiedzieć ze istnieje opcja - "back to the 80's"

PostNapisane: 10 kwi 2013, 17:45 
Ja się o włosy nie martwię, bo i tak ich nie mam :P

PostNapisane: 14 kwi 2013, 09:47 
Po jednej z ostatnich modyfikacji wyglądu (zdaje się od wczoraj, bądź przedwczoraj) nie mogę napisać wiadomości na czacie z telefonu, zarówno przeglądarki Dolphin Browser, jak i domyślnej przeglądarki Androida. Wcześniej było OK.

PostNapisane: 14 kwi 2013, 10:08 
A zobacz czy teraz działa.

PostNapisane: 14 kwi 2013, 10:10 
Teraz już działa poprawnie. :D

PostNapisane: 15 kwi 2013, 21:29 
I znów wysyłanie wiadomości na czat z telefonu stało się niemożliwe.

EDIT:

Raz działa, raz nie.

PostNapisane: 17 kwi 2013, 20:25 
Forum przeszło modyfikacje polegającą na przepisaniu nieintuicyjnych linków typu /viewtopic.php?t=123456 na bardziej przyjazne. Został udostępniony kanał RSS dla całego forum (link w stopce). Przyklejony pasek nawigacyjny można wyłączyć w Panelu Użytkownika (zakładka Ustawienia).

PostNapisane: 25 kwi 2013, 13:44 
Czat wrócił na główną, bardzo się cieszę z tego powodu. :D Jest z nim tylko jeden, mały problem, gdy coś, np. pobieranie pliku obciąża łącze spowalnia to automatyczne odświeżanie czatu, to normalne. Lecz w trakcie odświeżania pole tekstowe czatu przestaje reagować, co przy mocno obciążonym łączu skutkuje kilku sekundową przerwą w pisaniu co 15 sekund.

Pozdrawiam.

PostNapisane: 25 kwi 2013, 13:50 
Na to jak chat został napisany i na to jak przeglądarka obsługuje JavaScript w nieaktywnych i aktywnych kartach - nie mam wpływu.

Chat na głównej można wyłączyć w Panelu użytkownika, będzie wtedy dostępny na osobnej stronie.

PostNapisane: 25 kwi 2013, 13:57 
Rozumiem, zatem to wina samego rozszerzenia mchat, bądź, co gorsza, przeglądarki. Dziękuję za informację.

Pozdrawiam.

PostNapisane: 28 kwi 2013, 01:36 
Co prawda forum jeszcze nie wykończone i sporo do zrobienia, ale już teraz zadam pytanie:
- ktoś chętny na styl "nocny"?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę   1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]