Polskie forum dyskusyjne poświęcone dziedzinie wysokich napięć, głównie transformatorom Tesli (SSTC, DRSSTC, VTTC, SGTC) oraz generatorom wysokiego napięcia.

Teraz jest 16 sty 2018, 12:26

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]



Utwórz nowy temat Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę   1, 2  Następna strona

 Tytuł: Nowy wygląd
PostNapisane: 7 kwi 2013, 17:32 
Administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 05.04.2010
Posty: 568
Pochwały: 4
Jak zauważyliście, został wprowadzony nowy wygląd forum. Co prawda nie jest jeszcze skończony, ale używalny. To co zostało w 95% skończone to wygląd strony głównej, for, tematów, wyniki wyszukiwania, chat. Edytor postów na wykończeniu. To co zostaje do zrobienia to: strona główna wyszukiwarki, panel użytkownika, podgląd profili użytkowników, lista użytkowników, strona logowania i rejestracji i parę innych pierdół.

Inne zmiany to m.in.:
- mini edytor w szybkiej odpowiedzi
- usunięty system pochwał - nie chcieliście ich przyznawać a praktycznie odzwierciedlają rangi gwiazdkowe nadawane przez administracje
- chat na osobnej stronie
- poprawki SEO
- przenoszenie wyrazów zgodne z zasadami polskiej gramatyki - tylko do wyświetlania, treść pozostaje nienaruszona

Jeśli macie jakieś uwagi co do skończonych elementów i tych, które będą robione to bardzo chętnie je poczytam i rozważę.


Góra
   
 

PostNapisane: 7 kwi 2013, 19:00 
Moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 02.10.2010
Posty: 751
Pochwały: 8
troszkę za mdło jak dla mnie brak żywych kolorów a odcień szarości i bieli po dłuższym czasie powoduje u mnie boleści oczu - oczywiście bez urazy HVman ;) to tylko moje odczucie
A co do pomysłu na nowy stail jestem za ....

Pozdrawiam


Góra
   
 

PostNapisane: 8 kwi 2013, 07:42 
Administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 05.04.2010
Posty: 568
Pochwały: 4
Poprawiłem kolor fontów w listach for i tematów na ciemniejszy, rzeczywiście trochę za mdłe. Podejrzewam, że jeszcze poprawię.


Góra
   
 

PostNapisane: 8 kwi 2013, 14:31 
Administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 05.04.2010
Posty: 546
Lokalizacja: Olsztyn
Pochwały: 8
Dalej jest wg. mnie za jasno.



Na Gadu-Gadu nie udzielam żadnych porad związanych z elektroniką ani chemią.
Do tego służy forum !!


Góra
   
 

PostNapisane: 8 kwi 2013, 19:40 
****
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 22.03.2013
Posty: 553
Pochwały: 2
Moim zdaniem umiejscowienie przycisku "edytor" po prawej stronie pola tekstowego czatu jest trochę mało intuicyjne, zazwyczaj jest tu "wyślij", co powoduje, że ciągle miast wysłać wiadomość przełączam edytor.



Mój kanał na YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC3wA6z ... zziwfl_q5w


Góra
   
 

PostNapisane: 9 kwi 2013, 00:01 
Administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 05.04.2010
Posty: 568
Pochwały: 4
Przyznam, że z lenistwa wywaliłem przycisk wyślij :P Miał jakieś problemy a nie chciało mi się drążyć skryptu. Spróbuje jeszcze to naprawić.


Góra
   
 

PostNapisane: 10 kwi 2013, 00:43 
****
Dołączył(a): 17.08.2010
Posty: 60
Lokalizacja: przed kompem :P
Łoooo, ale czad :D A nie da się jakichś skórek ustawiać? Mi jasny kolor akurat nie przeszkadza ale jak ktoś po nocy forum przegląda to można sobie pewnie oczy wypalić.


Góra
   
 

PostNapisane: 10 kwi 2013, 02:00 
Administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 05.04.2010
Posty: 568
Pochwały: 4
Stary styl jest nadal aktywny, jeśli ktoś ma ochotę - może ustawić. Niech tylko się nie przestraszy niewykończonego panelu użytkownika :D


Góra
   
 

PostNapisane: 10 kwi 2013, 14:07 
Administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 05.04.2010
Posty: 546
Lokalizacja: Olsztyn
Pochwały: 8
Przełączyłem się na stary styl bo mi bardziej odpowiada. Panelu użytkownika nie używa się codziennie :P Szkoda tylko że mini chat znikł ze strony głównej.



Na Gadu-Gadu nie udzielam żadnych porad związanych z elektroniką ani chemią.
Do tego służy forum !!


Góra
   
 

PostNapisane: 10 kwi 2013, 17:03 
Moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 02.10.2010
Posty: 751
Pochwały: 8
oczy to nic włosy mi wybieliło :) xD dobrze wiedzieć ze istnieje opcja - "back to the 80's"


Góra
   
 

PostNapisane: 10 kwi 2013, 17:45 
****
Dołączył(a): 17.08.2010
Posty: 60
Lokalizacja: przed kompem :P
Ja się o włosy nie martwię, bo i tak ich nie mam :P


Góra
   
 

PostNapisane: 14 kwi 2013, 09:47 
****
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 22.03.2013
Posty: 553
Pochwały: 2
Po jednej z ostatnich modyfikacji wyglądu (zdaje się od wczoraj, bądź przedwczoraj) nie mogę napisać wiadomości na czacie z telefonu, zarówno przeglądarki Dolphin Browser, jak i domyślnej przeglądarki Androida. Wcześniej było OK.



Mój kanał na YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC3wA6z ... zziwfl_q5w


Góra
   
 

PostNapisane: 14 kwi 2013, 10:08 
Administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 05.04.2010
Posty: 568
Pochwały: 4
A zobacz czy teraz działa.


Góra
   
 

PostNapisane: 14 kwi 2013, 10:10 
****
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 22.03.2013
Posty: 553
Pochwały: 2
Teraz już działa poprawnie. :D



Mój kanał na YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC3wA6z ... zziwfl_q5w


Góra
   
 

PostNapisane: 15 kwi 2013, 21:29 
****
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 22.03.2013
Posty: 553
Pochwały: 2
I znów wysyłanie wiadomości na czat z telefonu stało się niemożliwe.


EDIT:

Raz działa, raz nie.



Mój kanał na YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC3wA6z ... zziwfl_q5w


Góra
   
 

PostNapisane: 17 kwi 2013, 20:25 
Administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 05.04.2010
Posty: 568
Pochwały: 4
Forum przeszło modyfikacje polegającą na przepisaniu nieintuicyjnych linków typu /viewtopic.php?t=123456 na bardziej przyjazne. Został udostępniony kanał RSS dla całego forum (link w stopce). Przyklejony pasek nawigacyjny można wyłączyć w Panelu Użytkownika (zakładka Ustawienia).


Góra
   
 

PostNapisane: 25 kwi 2013, 13:44 
****
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 22.03.2013
Posty: 553
Pochwały: 2
Czat wrócił na główną, bardzo się cieszę z tego powodu. :D Jest z nim tylko jeden, mały problem, gdy coś, np. pobieranie pliku obciąża łącze spowalnia to automatyczne odświeżanie czatu, to normalne. Lecz w trakcie odświeżania pole tekstowe czatu przestaje reagować, co przy mocno obciążonym łączu skutkuje kilku sekundową przerwą w pisaniu co 15 sekund.

Pozdrawiam.



Mój kanał na YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC3wA6z ... zziwfl_q5w


Góra
   
 

PostNapisane: 25 kwi 2013, 13:50 
Administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 05.04.2010
Posty: 568
Pochwały: 4
Na to jak chat został napisany i na to jak przeglądarka obsługuje JavaScript w nieaktywnych i aktywnych kartach - nie mam wpływu.

Chat na głównej można wyłączyć w Panelu użytkownika, będzie wtedy dostępny na osobnej stronie.


Góra
   
 

PostNapisane: 25 kwi 2013, 13:57 
****
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 22.03.2013
Posty: 553
Pochwały: 2
Rozumiem, zatem to wina samego rozszerzenia mchat, bądź, co gorsza, przeglądarki. Dziękuję za informację.

Pozdrawiam.



Mój kanał na YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC3wA6z ... zziwfl_q5w


Góra
   
 

PostNapisane: 27 kwi 2013, 23:09 
Dołączył(a): 18.01.2011
Posty: 1
Chat domyślnie jest dostępny na osobnej stronie, związku z tym została aktualizowana kolumna tabeli w bazie danych. Jeśli ktoś chce chat na głównej to musi ustawić to w Panelu użytkownika.

To pisałem ja, hvman :P


Góra
   
 

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę   1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO