Polskie forum dyskusyjne poświęcone dziedzinie wysokich napięć, głównie transformatorom Tesli (SSTC, DRSSTC, VTTC, SGTC) oraz generatorom wysokiego napięcia.

Teraz jest 1 cze 2023, 04:20

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy temat Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Tytuł: Grupa FB
PostNapisane: 3 maja 2023, 09:38 
Co wy na to by utworzyć grupę FB? Teraz sporo forów tematycznych sie tak przenosi. Poza tym chyba na razie wyłączenie FB nie grozi :)

Miałem stracha ze nie będzie juz tego forum. Jedno przeze mnie usunęli xd

Tytuł: Re: Grupa FB
PostNapisane: 3 maja 2023, 10:46 
Pochwały: 5
Pierwiastek napisał(a):
Poza tym chyba na razie wyłączenie FB nie grozi :)

Nam też już nie - to był jednorazowy przypadek.

Osobiście - nie znoszę grup FB, to puste komory echowe. Informacje znikają i nie da się nic odkopać, dyskusje w komentarzach nie mają żadnej struktury. Bałagan z którego nic nie wynika.

Mój kanał na YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC3wA6z ... zziwfl_q5w

PostNapisane: 3 maja 2023, 19:50 
Wiem:) ale chyba o to chodzi o FB by ograniczyc informacje tylko dla pytającego. Tak z innej beczki ... Co znaczy strzałka sierżanta teraz ? Jest w google jak wyszuka sie forum

PostNapisane: 3 maja 2023, 20:19 
Pierwiastek napisał(a):
Wiem:) ale chyba o to chodzi o FB by ograniczyc informacje tylko dla pytającego.

Nie rozumiem co chciałeś powiedzieć.

Pierwiastek napisał(a):
Tak z innej beczki ... Co znaczy strzałka sierżanta teraz ? Jest w google jak wyszuka sie forum

Google źle skeszowało favikonę, za jakiś czas powinno się naprawić.

PostNapisane: 9 maja 2023, 10:14 
Kiedyś zastanawiałem sie dlaczego ogólnie Facebook nie rozwiazał inaczej tematu grup. Przecież jakieś pytanie przepada bez wieści w gąszczu innych. Na forach jest to bardziej czytelne. Doszedłem do wniosku w myśl zasady że nic nie dzieje sie bez powodu iż chodzi o to by ograniczyć informacje tylko dla pytającego. Na forach wielu rzeczy można sie nauczyć przypadkiem czytając tematy innych osób. Na fejsie pytanie umiera w ciągu 48 godzin. Po tym czasie nie ma sie co spodziewać nowej odpowiedzi.

PostNapisane: 9 maja 2023, 10:23 
Sprawa jest dużo prostrza.

Facebook to nie jest platforma do dyskusji - to platforma do generowania klikalnego kontentu który pozwala na jak najwięcej wyświetleń reklam.
Główną funkcją grup jest dzielenie się zdjęciami i tekstami nabijającymi wyświetlenia. A jeżeli mamy przypadek grupy, gdzie ludzie zadają pytania i odpowiedzi na nie zaraz przepadają? Tylko lepiej - trzeba zacząć dyskusję od nowa, a to oznacza więcej wyświetleń reklam i większy zarobek dla FB.
Chciwe megakorpa obchodzi wyłącznie jedno - zarobek. Patrzenie na nie przez jakikolwiek inny pryzmat jest błędne.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]