Polskie forum dyskusyjne poświęcone dziedzinie wysokich napięć, głównie transformatorom Tesli (SSTC, DRSSTC, VTTC, SGTC) oraz generatorom wysokiego napięcia.

Teraz jest 18 lip 2018, 21:31

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]



Utwórz nowy temat Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 

PostNapisane: 11 cze 2012, 23:13 
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 30.01.2012
Posty: 298
Lokalizacja: GG 28328507 T:796782195
http://www.youtube.com/watch?v=qQhNFKTJ ... re=related


http://prad-zadarmo.pl/index.php?route=common/home



Wykonam uzwojenia wtórne na dowolny wymiar.
żygam portalami społecznościowymi.
lodzik1990@gmail.com / BBM: 2C163574


Góra
   
 

PostNapisane: 13 cze 2012, 15:23 
***
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 26.04.2010
Posty: 143
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 5
z tego co widzę wygląda mi na urządzenie wprowadzające jakieś częstotliwości do sieci, i to ma na celu wstrzymać prace licznika, tylko zaśmiecanie sieci państwowej jest niedozwolone |:D



Zapraszam na moja stronę...

http://www.moje-laboratorium.pl


Góra
   
 

PostNapisane: 29 wrz 2012, 10:55 
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 21.04.2010
Posty: 11
Lokalizacja: Inowrocław
Witam.
Też jestem ciekaw tego urządzenia, co to jest ( filmie robi wrażenie). Jakiś schemat by się przydał.


Góra
   
 

PostNapisane: 29 wrz 2012, 16:26 
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 30.01.2012
Posty: 298
Lokalizacja: GG 28328507 T:796782195
To jest jakieś ruskie ustrojstwo którego nie idzie rozszyfrowac na tym schemacie. Po prostu elementy nie są opisane szczegółowo.



Wykonam uzwojenia wtórne na dowolny wymiar.
żygam portalami społecznościowymi.
lodzik1990@gmail.com / BBM: 2C163574


Góra
   
 

PostNapisane: 29 wrz 2012, 19:11 
Moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 02.10.2010
Posty: 768
Pochwały: 8
Pompowanie do sieci wysokich częstotliwości poprzez dość mały kądziołek (bądź filtr górnoprzepustowy CLC/CR) (sygnał wysokiej częstotliwości o dość sporej amplitudzie) takim czymś mi tu pachnie :D :D :D Prawdopodobnie kwadrat bo urządzenie musi być blisko licznika.


Góra
   
 

PostNapisane: 29 wrz 2012, 19:15 
***
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 24.05.2010
Posty: 278
Lokalizacja: Jasło Rzeszów
Pochwały: 2
Facet ma podobny głos i akcent do mojego profesora od obwodów i sygnałów :D


Góra
   
 

PostNapisane: 30 wrz 2012, 16:58 
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 21.04.2010
Posty: 11
Lokalizacja: Inowrocław
piglet11 napisał(a):
Facet ma podobny głos i akcent do mojego profesora od obwodów i sygnałów :D


A nie poznajesz pracowni.


Góra
   
 

PostNapisane: 2 paź 2012, 18:20 
Moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 07.04.2010
Posty: 396
Pochwały: 6
Urządzenia tego typu co jakiś czas pojawiają się w sieci w ciekawych cenach. Oczywistym jest że działać nie będą ponieważ cudów niema i energii z powietrza też. Nawet jeśli urządzenie jakimś cudem by działało to i tak jest to do wykrycia ponieważ nagły spadek w zużyciu prądu w domu jest już podejrzany dla dostawcy i ma on prawo zamontowac sobie dodatkowy licznik na zewnątrz jeśli zachodzi podejrzenie kradzieży energii.


Góra
   
 

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


cron


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO