Przygotowanie materiału opisującego jakieś jedno zagadnienie to kilka dni pracy.
Jeśli ktoś ma cyfrowy oscyloskop to jest łatwiej zrzucać na dysk ekrany, które potem i tak trzeba obrobić w jakimś Paint-cie.
Z analogowego oscyloskopu to w ogóle jest słabo bo o ile coś widać na ekranie CRT to nie wiadomo najczęściej jak jest ustawiona podstawa czasu i skala Y. Nie wspominając już o konieczności ręcznego przeliczania podziałek na ekranie celem uzyskania pomiaru czasu lub napięcia.
Nie wiem czy ktoś tu na forum będzie miał tyle wolnego czasu żeby coś takiego zrobić.
Ja cierpliwie odkładam na swojego SDS1204X-E + SDG1062X i za jakieś 3-4 miesiące jak dobrze pójdzie coś będę mógł pokazać w praktyce, bo na swoim sparciałym Hameg-u i generatorze Zopan-a to mi się nie chce tak okrutnie męczyć.
Na razie zainwestowałem w nowy mostek LCR z sondami Kelvina i prawdziwym cztero przewodowym pomiarem rezystancji z dokładnością podstawową 0.3%. Tak więc gdyby ktoś był zainteresowany jaki mostek kupić w podobnej klasie dokładności to mam świeże informacje i mogę się nimi podzielić.
W ogóle to proponuję zajrzeć do nowego wątku gdzie będę trochę pisał o sondach różnicowych.
post7480.html#p7480