Problemem jest jak zawsze częstotliwość pracy gdy masz już ściśle określoną pojemność kondensatora. w takiej sytuacji jak sam napisałeś aby zachować tą częstotliwość to indukcyjność uzwojenia pierwotnego musiała by być bardzo mała. Do tego wliczają się kable i uzwojenie wtórne gdyż jak wiemy po włożeniu je w uzwojenie pierwotne całość tworzy ustrój sprzężony gdzie uzwojenia wpływają na siebie "w jakiś sposób" pierwotne wpływa na indukcyjność wtórnego i na odwrót.
teraz odnosząc sie do obliczeń i założeń projektowych to nie do końca tak

wszystkie tesle tego świata działają impulsowo w różnych jego odmianach ale IMPULSOWO
to wiec moc też należało by w tym aspekcie rozpatrzyć no ale dobra idąc prostą drogą dalej im szybciej naładujesz tym szybciej odda energie.
ALE
Tu mają przewagę systemy TC z obrotowymi iskiernikami synchronicznymi
A wiec co się zmieni dla 300W i dla 3000W mocy źródła naszego HV ? A no zwiększy się liczba wyładowań w każdej połowie cyklu zasilania z źródła HV. Ale i to też nie do końca

Pewne zjawisko niechciany wyładowań istnieje również ta niesynchroniczność potrafi przeszkadzać.
dobra czas na konkluzje: wiec poco ludzie kupują transformatory przemysłowe te z slupów wysokich napięć i podłączają pod nią TC skoro on pisze ze to nic nie da !
A Niet !
Właśnie że da podstaw elektroniki mówią o tym że dużo ładunku zgromadzonego jest w stanie uwolnić dużo energii,
wiec wpompujemy tą gigantyczną energie do jednym zwoju i TO JEST MYŚL !
znów pojawia sie odpowiedz że TO nie zadziała całość należy zaprojektować tak by ta energia jeszcze była w stanie przejść przez sprzężenie transformatorów.
A klasyk TC nie jest za bardzo radosnym rozwiązaniem pod względem efektywności co w praktyce wygląda tak że większość energii jest zamieniana w straty.
Myślę że będziesz zainteresowany tą lekturą i tą stroną poczytaj ją uważnie
http://www.richieburnett.co.uk/wavefrms.html#topDodałem w załączniku pliki protoypem częstotliwość pierwotnego jest celowo zaniżona , moja uwaga zmniejsz troida do wymiarów 35cm średnica zewnętrzna z rurki 11cm
Pozdrawiam