Polskie forum dyskusyjne poświęcone dziedzinie wysokich napięć, głównie transformatorom Tesli (SSTC, DRSSTC, VTTC, SGTC) oraz generatorom wysokiego napięcia.

Teraz jest 30 lis 2023, 19:29

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy temat Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

PostNapisane: 26 lis 2011, 22:10 
Moderator
Pochwały: 8
tak To E to środek ... Co do samej modulacji nie związane nieco z tematem powiem tak ze CTC testuje nowy sterownik audio bez żadnego mikroklocka i podobno ma dźwięk w miarę dobry oczywiście będzie miał to co potrzebne czyli ograniczenie wypełnienia i parę filtrów między innymi Fat boya
Sterownik dzeja wycenił bym więcej niż jego tesle choć jak wiadomo konstrukcyjnie co wychodzi taniej ale... trzeba ten program :/

PostNapisane: 9 gru 2011, 07:23 
Pochwały: 2
Witam, ja napisałem swój własny sterownik na uC, jest to do ogarnięcia dla zaciętych, kodu też nie udostępnię, mogę poradzić:) Tak się składa, że posiadam jeden modulator dodatkowy bez mikrokontrolera, Dzejwor miał okazję go przetestować i co ważne, pozwala na odtwarzanie polifonii, realizacja na układach analogowych i przerzutniku. Da się, zachęcam do prób:)

PostNapisane: 13 sty 2012, 22:00 
Mam kolejną sprawę.Okazało się, że blednie połączyłem transformatory w skutek czego zamiast 9000V i 37mA wyszło 18000V i 37mA :) ,jednak się dziwie dlaczego nie wysadziło kondensatorów możecie mi powiedzieć ? <czy to wina radzieckiej dokładności czy też dostały przebicia ?> .Prosiłbym również o obliczenie nowych parametrów dla cewki zasilanej 9000V i 74 mA :) gdyż nie umiem się za bardzo posługiwać programami typu tesla map. Mam patent na gładki toroid - kupić rurę aluminiową o średnicy Φ 80 a następnie zagiąć w idealny okrąg i zlutować metodą lutowania twardego lub miękkiego :)

Liczy się wydajność a nie ilość prądu w rachunku :D

Utwórz nowy temat Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]