Thor napisał(a):
Do slu_1982
Jak można wrzucić na serwer zdjęcie, gdyż funkcja PIC pozwala tylko na wrzucanie zdjęć z zewnętrznych stron. Ten portal scopeboy.com skasowali bo już go nie ma ani tych tematów, ale na szczęście zdjęcia i strony zapisałem na dysku i mogę jeszcze raz wrzucić wszystko.
Odpowiem ja - zdjęcie możesz dodać jako załącznik (opcja dostępna na dole edytora postu), a następnie wstawić w dowolnym miejscu wiadomości funkcją "wstaw w linii". Takie zdjęcie jest bezpieczne na tutejszym serwerze.
Thor napisał(a):
Mi chodzi też o to, że chcę pozbyć się tej diody i dławika i zamiast to dać drugi tranzystor między kondensator obwodowy i filtrujący. Tranzystory załączają się naprzemiennie tak jak w półmoście. Jedynie do czego można mieć obiekcje to sposób wykonania GDT tak aby bez problemów pracował na częstotliwości od kilku Hz, oczywiście długość impulsu będzie odpowiednio krótsza od długości impulsu dla tranzystora ładującego.
GDT raczej odpada, już prędzej driver z optoizolacją i dodatkowym zasilaczem.
Thor napisał(a):
Ja do sprawdzenia sygnału używam starego trafa od telewizora po 5 zwoi na pierwotnym i wtórnym i nie martwię się, że zniszczę oscyloskop.
Mam wątpliwości, czy takie trafko separacyjne jest wstanie poprawnie przenieść kształt sygnału, zwłaszcza jeśli chodzi o bardzo gwałtowne szpile...