Kupię zielody drut
- trzaska456
Kupię zielody drut
Witam nigdzie nie mogę znaleźć do kupienia zielonego drutu i wpadłem na pomysł kupienia go przez 4hv ale nie wiem jak z prawem bo to w końcu metal kolorowy. A kolejnych kłopotów nie chcę.
Re: Kupię zielody drut
a jest jakieś prawo ograniczające sprzedaż metali kolorowych hmm ?? jak kupowałem na allegro (może i deko drogo) ale facet który wtedy sprzedawał miał różne rodzaje drutów w różnych emaliach
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Gdzie na allegro ? Ja przekopałem dosłownie całą Polskę za takim drutem - znalazłem w jednej firmie i tylko średnica 0.56mm :/
trzaska jak już będziesz miał nawinięte uzw. wtórne no to pomaluj całość na zielono np sprayem.
Pomysł zaiste genialny - kolor miedzi + kolor zielony ≠ zielone uzwojenie tylko uzwojenie w kolorze sraczkowatym Zielony lakier na drucie wygląda całkiem inaczej.
Gdyby nanieść jasny metalik na wtórne a następnie lakier bezbarwny to myślę ,że miałoby to ręce i nogi.
Wiesz z czego się składa lakier typu metalik ? Z lepiszcza i pyłu metalu więc nadal życzę udanych eksperymentów Niech lepiej kolega Mania-C powie od kogo kupił zielony drut Ewentualnie niech zrobi zamówienie Ja od razu deklaruję sie na 2kg 0.25 i 0.5kg 0.18 prawa ograniczającego sprzedaż miedzi nie ma ale CHYBA jest jakieś prawo ograniczające wywóz miedzi ze stanów należało by zapytać na 4HV albo kogoś kto ten drut sprzedaje na ebay-u.
Już wiem z czego składa się farba. Przekonałem się gdy malowałem toroid.
Może tam gdzie produkują druty nawojowe. zapytajcie.
Może tam gdzie produkują druty nawojowe. zapytajcie.
Pytałem znajomego czy kiedyś posiadał zielony drut i mówił ,że ma małą jego ilość. to znaczy ,że dostępność gdzieś istnieje w Polsce.
wiec jutro przedzwonię do kumpla w sprawie drutu .. a stronę allegrowicza podam wam jak tylko będę w domu
PS pył aluminiowy/grafitowy na rezonatorze to samobójstwo
Edit:
Kontaktowałem sie z kumplem oraz kolesiem z allegro i okazało sie ze nie posiadają . Przy okazji obdzwoniłem parę hurtowni wiec tez jest problem bo minimalne zamówienie jakie biorą to 500kg drutu nawojowego ... Może i rzeczywiście lepiej było by kupić za granicą i sprowadzić niż tu bo po pierwsze wszystkie hurtownie do jakich dzwoniłem zaopatrują sie z fabryki w Holandii wiec to i to jest import.
PS. u tego allegrowicza zazwyczaj kupuje druty: elspec
Ewentualnie kupić na ebayu za 20$ ze stanów
Pozdrawiam
PS pył aluminiowy/grafitowy na rezonatorze to samobójstwo
Edit:
Kontaktowałem sie z kumplem oraz kolesiem z allegro i okazało sie ze nie posiadają . Przy okazji obdzwoniłem parę hurtowni wiec tez jest problem bo minimalne zamówienie jakie biorą to 500kg drutu nawojowego ... Może i rzeczywiście lepiej było by kupić za granicą i sprowadzić niż tu bo po pierwsze wszystkie hurtownie do jakich dzwoniłem zaopatrują sie z fabryki w Holandii wiec to i to jest import.
PS. u tego allegrowicza zazwyczaj kupuje druty: elspec
Ewentualnie kupić na ebayu za 20$ ze stanów
Pozdrawiam
- trzaska456
A le załóżmy że kupiłem ten drut i zatrzymali go na granicy to kontrola może wpaść do mnie?
Dadzą ci duże cło i po co tutaj kontrola.trzaska456 pisze:A le załóżmy że kupiłem ten drut i zatrzymali go na granicy to kontrola może wpaść do mnie?
- trzaska456
Popytam się jeszcze na 4hv ale coś mi się zdaje że sobie odpuszczę.
Czyli jednak mam racje jedyna droga do zielonego drutu prowadzi przez ocean :/ Zastanawia mnie tylko jki jest realny koszt przesyłki/cła/innych pierdół.
Jak kupowałem kartę rozszerzeń do komputera z californi to wyniosło mnie 150zł "całość" najwięcej cię wyniesie przelew do stanów (czytaj tzw. koszta innych banków przez które przejdą twoje pieniądze)
Pozdrowienia
Pozdrowienia
Przelew można zrobić przez paypall więc to nie jest aż tak dużo.
co prawda to prawda dodam ze ja robiłem w BZWBK