Witam! Czy pękają - niewiem... pęknięcia widoczne na zdjęciu powstały w wyniku przejechania przez pół kondensatora szlifierką (było ciężko) reszta się rozkruszyła. Kondensator najpierw planowałem przeciąć brzeszczotem, tak też zrobiłem ale tylko z obudową potem coś przestało iść

więc wziąłęm szlifierkę i poszło. Sam jestem w posiadaniu 70 sztuk takich kondensatorów i z partii którą być może załatwie zostawie sobie jeszcze 30 sztuk. Podłączałem je w obwód rezonansowy w VTTC na GU81 i przeżyły bez problemu, ale się grzały stąd wiem, że nie nadają sie do w.cz, podłączałęm je również szeregowo na wyjście ZVS-a i też działały ok.
Szkoda że Michal_Blady już nic nie pisze na ich temat...
Ja nikogo do kupna nie namawiam, na allegro widziałem takie tylko raz - 9 sztuk ktoś wystawił po 3zł sprzedały sie po 51 wyświetleniach aukcji

, wpiszcie w allegro - zakończone "470pF/30kV" dostaniecie jeden wynik jest tam troche danych o nich w tym też bardzo wesoła tolerancja

---------------
A jednak chyba się myliłem co do tych kondensatorów - one są w.cz! może poprostu mogą się grzać.
polecam ten link ->
http://www.nd2x.net/ur4ll.htmli poszukać "K15-4"