Polskie forum dyskusyjne poświęcone dziedzinie wysokich napięć, głównie transformatorom Tesli (SSTC, DRSSTC, VTTC, SGTC) oraz generatorom wysokiego napięcia.

Teraz jest 20 wrz 2018, 01:31

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]



Utwórz nowy temat Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia strona  1, 2

PostNapisane: 23 lip 2011, 22:27 
Dołączył(a): 23.07.2011
Posty: 11
Myślałem, że zabezpieczenie wszystkich połaczeń hot glutem coś poprawi, ale nic z tego, dalej to samo. Cóż, nawinę własnę kondesatory i wtedy zobaczę. I jeszcze jedno pytanie, przerobiłem woltomierz 40V na 40kV, i wg niego na wyjściu trafa tv mam 20 kV,a łuk łapie z 1-1,5 cm. Na ile robić każdy stopień, 20kV?


Góra
   
 

PostNapisane: 23 lip 2011, 22:55 
Moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 07.04.2010
Posty: 396
Pochwały: 6
Im więcej tym lepiej ;) proponuje co najmniej na 25kV. Pytanie na ile twoja przeróbka woltomierza daje sensowne wyniki pomiaru.


Góra
   
 

PostNapisane: 19 sie 2011, 08:28 
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 19.04.2010
Posty: 78
Na filmie na desce jest pojemniczek z parafiną czy to jest powielacz?


Góra
   
 

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


cron


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO