Bardzo się ciesze ze powstał taki temat

Generalnie to nad tym siedziałem już trochę ... od dobrego miesiąca zastanawiam się co użyć i jak dobierać elementy ...
Np zamieniłem AD790 na LM360 (dałem za niego tyle co za dobrą zupkę chińską ) ale jak to wiadomo nie wiem czy sie sprawdzi i tu popieram dzeja ...
Rozmawiałem troszkę z D3211 i według tych informacji co ustaliliśmy (mała DRka działa na większej ilości cykli - dłużej się rozpędza)
da się zrobić system w przypadku przekroczenia prądu by sterownik pomijał cykle 1+1 a po spadku pądu w obwodzie LC dalej synchronicznie pracował mostek główny. Jeśli nie ma w danej chwili rezonansu na uzw. pierwotnym to cykl zaczyna się z przesunięciem +1
Zbudowałem taki układ na 2 flip flopach i za symulowałem.
Dalej

przeglądałem temat na 4hv - sigma delta mod i wyciągnąłem pewne wnioski z niego ....
np. dodałem do sterownika pewną abstrakcje jak poddanie rampy na (-) komparatora OCD czyli zmiany Delty I prądu w obwodzie LC ...
dodałem też monostabila + brame AND na wejście intka by pilnował żeby czas T(on) nigdy nie przekroczył wartości X oczywiście to można zmieniać potem na PCB.
Dzej
"Pierwsza podstawowa - lepsze wrogiem dobrego." - mam inna pierwszą podstawę

zawsze da się lepiej tak jak zawsze da się gorzej ...
Nie rozumiem D3211
"-modyfikacja prostownika idealnego-układ z automatycznym dopasowaniem połówek sinusa" ??
Co do reszty podpunktów ja jak najbardziej się zgadzam i fajnie było by by były na PCB ...
Pozdrawiam HVtowców