Polskie forum dyskusyjne poświęcone dziedzinie wysokich napięć, głównie transformatorom Tesli (SSTC, DRSSTC, VTTC, SGTC) oraz generatorom wysokiego napięcia.

Teraz jest 19 sty 2018, 08:30

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]



Utwórz nowy temat Odpowiedz w wątku  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

PostNapisane: 7 gru 2012, 23:08 
Moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 24.12.2010
Posty: 178
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 2
Witam, powoli zabrałem się za skręcanie całości, oto efekty :) :


Pozdro





Góra
   
 

PostNapisane: 8 gru 2012, 23:44 
Administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 10.08.2010
Posty: 123
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 1
No, i coraz lepiej to wygląda ;) Ile A ma twój mostek prostowniczy :?: i gdzie dostałeś :?:


Góra
   
 

PostNapisane: 9 gru 2012, 00:42 
Moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 24.12.2010
Posty: 178
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 2
80A/1,6kV , kupiłem razem z igbtami u kolesia z niemiec z alledrogo


Góra
   
 

PostNapisane: 9 gru 2012, 01:27 
Moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 24.12.2010
Posty: 178
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 2
Stojak do mmc:




Góra
   
 

PostNapisane: 23 gru 2012, 16:42 
Moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 24.12.2010
Posty: 178
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 2
Tak sobie zaczynam już podłączać wszystko, niedługo test małego mostka i sygnałów bramowych :)

Pozdro




Góra
   
 

PostNapisane: 28 gru 2012, 21:45 
Moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 24.12.2010
Posty: 178
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 2
Cze, elektronika została poddana testowi na sztywnym generatorze.. oto efekt:

big bridge out.BMP

Komentarz: wyjście mostka głównego-obciazenie 1,5kW 30v

big bridge gate.BMP

Komentarz: Sygnał bramowy mostka głównego

gbridge  out.BMP

Komentarz: Wyjscie minimostka

gbridge mos gate.BMP

Komentarz: Sygnał bramkowy mosfeta w minimostku

predikter out+gdt.BMP

Komentarz: Wyjście prediktera z podłączonym GDT minimostke

Góra
   
 

PostNapisane: 31 gru 2012, 12:19 
Administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 10.08.2010
Posty: 123
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 1
Na razie przebiegi całkiem ładnie wyglądają no ale w końcu obciążyłeś tylko rezystancyjnie, kiedy więc jakieś testy z pierwotnym?


Góra
   
 

PostNapisane: 31 gru 2012, 13:04 
Moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 07.04.2010
Posty: 396
Pochwały: 6
Drastycznych zmian bym się nie spodziewał przy pierwotnym bo jeśli one występują to to świadczy o złej pracy drivera. Ten driver akurat jest sprawdzony.


Góra
   
 

PostNapisane: 7 sty 2013, 16:30 
Moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 24.12.2010
Posty: 178
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 2
Rurki na torus już przybyły :D

DSC08618.JPG

DSC08619.JPG


Góra
   
 

PostNapisane: 21 lut 2013, 23:00 
Moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 24.12.2010
Posty: 178
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 2
Update:

DSC08627.JPG

Góra
   
 

 Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2013, 23:13 
Administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 05.04.2010
Posty: 568
Pochwały: 4
Haha, świetnie to wygląda :D Jaka średnica torusa?


Góra
   
 

PostNapisane: 22 lut 2013, 15:17 
Moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 24.12.2010
Posty: 178
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 2
cze, srednica całości to 1,2m :D


Góra
   
 

PostNapisane: 2 mar 2013, 18:18 
Moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 24.12.2010
Posty: 178
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 2
Quick test.


Góra
   
 

 Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2013, 18:33 
Administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 05.04.2010
Posty: 568
Pochwały: 4
No, no :D Zapowiada się bardzo dobrze.

Koła w podstawie umiejscowione w tym miejscu nie sprawiają problemów ze stabilnością podstawy? Pierwotne to będzie płaska spirala czy spodek? No i ogólnie, na jakim etapie jest cała elektronika?


Góra
   
 

PostNapisane: 2 mar 2013, 20:47 
Moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 24.12.2010
Posty: 178
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 2
Koła jakoś poprawię, pierwotne to bedzie płaska spirala.
Do elektroniki brakuje mi jeszcze rezystorów do przekładników tych bezindukcyjnych i odbiornika do światła.. poza tym wszystko jest. Torus będzie jeszcze ok.20cm wyżej niż jest teraz :)


Góra
   
 

PostNapisane: 17 kwi 2013, 20:21 
Moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 24.12.2010
Posty: 178
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 2
Po głębszych rozmyśleniach postanowiłem zamówić podpory na rurkę od pierwotnego cięte laserem :D z czarnej plexi :D

klocki render.JPG

Góra
   
 

PostNapisane: 25 kwi 2013, 17:59 
Moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 24.12.2010
Posty: 178
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 2
Kształtki przyszły, niestety nie dodałem jednej sztuki do rysunku i mam jedną za mało :(

DSC08689.JPG

DSC08690.JPG

Góra
   
 

PostNapisane: 30 kwi 2013, 19:33 
Moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 02.10.2010
Posty: 751
Pochwały: 8
Jak będziesz mocował te kształtki, przez jakieś łapki izolowane do stolika ?
Pytanie ciekawostka czy stalowe śruby w pobliżu pierwotnego to dobry pomysł ? Tworzą się od nich uloty albo coś w tym stylu ?


Góra
   
 

PostNapisane: 2 maja 2013, 13:29 
Moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 24.12.2010
Posty: 178
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 2
Kształtki będę nawiercał i gwintował, potem przytwierdzę zwykłymi śrubami.. nie powinno być problemu :D


Góra
   
 

PostNapisane: 2 maja 2013, 23:07 
Dołączył(a): 09.04.2013
Posty: 1
d3211 napisał(a):
Tak sobie zaczynam już podłączać wszystko, niedługo test małego mostka i sygnałów bramowych :)

Pozdro


Witaj.
Czy masz może tę płytkę (z załącznika) rozrysowaną na druk dwustronny do wydruku na drukarkę ?

Pozdrawiam.
J.

PS
Jak tam testy z czeskimi MMC ?

predicter drv.pdf [153.13 KiB]
Pobrane 238 razy

Góra
   
 

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w wątku  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO