Z uwagi na to, że będę niedługo chciał uruchomić prediktera, jak i resztę swojego drsstc to chciałbym się zapytać o kilka rzeczy osób, które mają już doświadczenie praktyczne na tym polu:
- Czy przypadkiem tu gdzie jest zaznaczone nie ma błędu z tego pliku, gdzie można pobrać sobie schemat i pcb?
- Jakiej mocy (VA) powinien być transformator zasilający pod prediktera?
- Czy układ 74AC109 może być zamiast 74AC109N bo to ostatnia rzecz, której nie mam, a jedynie na ebayu jest ten piewszy.
- Czy pod półmost zasilany z sieci wystarczą IGBT pod 600V czy lepiej, bo takie mam, czy lepiej zainwestować w IGBT 1200V ?
- Czy te dwa drivery UCC37322/21 spokojnie sobie poradzą z wysterowaniem dwóch IGBT w obudowie TO247, a w dalszym horyzoncie z czterema w pełnym moście, czy będzie trzeba dorabiać jakiś mocniejszy gate driver?
- Czy dobrze zauważyłem, że pomiar prądów z przekładników do prediktera odbywa się tylko z obwodu pierwotnego? Zatem na obwodzie wtórnym jak mierzy się prąd, czy gdzieś wątek zgubiłem?
- Przy nawijaniu przekładników ile średnio zwojów zalecane jest przy półmostku na TO247, może ktoś przerabiał to i niewiem ile w takiej sytuacji można się spodziewać napięcia na wyjściu, a tak trochę boję się strzelać na oślep i upalić bramki komparatorów, które trochę kosztują.
- Ewentualnie inne uwagi na co szczególnie uważać przy uruchamianiu.