No więc nareszcie zebrałem się i przystąpiłem do budowy DRSSTC. Jako że jest to moja pierwsza cewka tego typu chciałbym was zapytać czy wykonane prze zemnie obliczenia i sposób podejścia do rozwiązania problemu jest właściwy. Sterowanie to oczywiście predikter + mostek pośredni. ( i to aktualnie lutuję ). Przymierzam się teraz do nawinięcia uzwojenia i tutaj pierwsze pytania w sprawie uzwojeń. Całość polecieć ma na 60kHz i zasilana być z 220V AC. Moc w pierwotne pompować mają 4 IGBT SKM100GB125DN. Obliczenia dla wtórnego wyglądają więc następująco:
Teraz do tego dochodzi pierwotne ułożone w stożek i MMC. MMC to 6 kondensatorów PMB połączonych szeregowo, każdy o znamionowym napięciu 1200V i pojemności 2uF. Wypadkowo daje to 330nF i 7200V. Dla takiego kondensatora potrzeba pierwotne o indukcyjności 21uH. Z obliczeń wychodzi więc że będzie to:
Teraz pozostaje jeszcze sprawa toroidu. Znając indukcyjność wtórnego wychodzi mi że powinien on mieć pojemność ok 33pF aby wpaść w rezonans na 60kHz.
Proszę powiedzcie czy te obliczenia są prawidłowe bo zanim coś nawinę chciałbym mieć pewność.