[WIP] DRSSTC by piglet11
Re: [WIP] DRSSTC by piglet11
Mam małe pytanie. Udało mi się rurę na wtórne załatwić, ale niestety wejdzie na nią uzwojenie o długości 90cm zamiast 100cm planowanych. Rezonans w tym wypadku z 40kHz wzrasta do 44kHz. Częstotliwość by odpowiadała, ale pytanie czy ją dać czy lepiej zainwestować w odpowiedniej długości?
Zamieszczam, żeby pokazać jaka wielka będzie Dla porównania postawiłem butelkę 1,5l
Mam okazje kupic igbt. 1mbi300n, nadawaly by sie do tesli?
Za szybkie to one nie są do tego mają wbudowany ogranicznik prądu. Pytanie za ile i ile szt.
Kolega posiada 6 sztuk znalezionych na złomie, co do ceny to się jeszcze z nim nie umówiłem, ale raczej dużo nie weźmie, radzisz brać czy nie?
Jak po taniemu to zawsze warto. Druga sprawa jak na złomie to niekoniecznie sprawne.
Tranzystory były sprawdzane przez niego i działają poprawnie.
Właśnie przed chwilą skończyłem nawijanie wtórnego jutro zostanie polakierowane.
Lepiej połóż choć jedna warstwę lakieru teraz zaraz bo jutro to możesz mieć to samo kuku co ja miałem z małą DR - rozsypie się.
Ja dopiero mu doradzałem żeby to wtórne położył w poziomie bo w tedy nie ma takiego nacisku na zwojach.Dżejwor pisze:Lepiej połóż choć jedna warstwę lakieru teraz zaraz bo jutro to możesz mieć to samo kuku co ja miałem z małą DR - rozsypie się.
No można się wystraszyć. Pytanie tylko czy nie będziesz miał za wysokiego sprzężenia tj czy pierwotne będzie miało wysokość taką jak ten czarny kawałek rury na dole.
pierwszy od dołu zwój wtórnego zaczyna się mniej więcej przy drugim zwoju od góry uzwojenia pierwotnego. Najlepiej mieć możliwość regulacji.
Na Gadu-Gadu nie udzielam żadnych porad związanych z elektroniką ani chemią.
Do tego służy forum !!
Do tego służy forum !!
Rurka na pierwotne 15x1mm 13 metrów Pozostaje jakoś to nawinąć
Piglet musisz się troszeczkę pogimnastykować przy formowaniu rurki. Pamiętaj do 3 razy sztuka.........
MMC i nowe elektrolity Górne mocowanie kondensatorów ulegnie małym ulepszeniom, planuję dodać jakieś tulejki kryjące.
Z jednej fazy efekty były zbyt słabe jak na tej wielkości DR-kę, dlatego w grę wchodzą 3
Nowy radiator, mostek prostowniczy 50A 1,2kV dla zabezpieczania by nie trzeba było martwić się o biegunowość przewodów Kondensatory filtrujące jak widać RIFA 4,7mF 700V(sumarycznie cała bateria). MMC będzie musiało ulec zmianie by wykrzesać z IGBT ile się da
Nowy radiator, mostek prostowniczy 50A 1,2kV dla zabezpieczania by nie trzeba było martwić się o biegunowość przewodów Kondensatory filtrujące jak widać RIFA 4,7mF 700V(sumarycznie cała bateria). MMC będzie musiało ulec zmianie by wykrzesać z IGBT ile się da
A jaką obecnie masz pojemność mmc ?
Pozdrawiam HVtowców
Pozdrawiam HVtowców