Wróciłem do mojego tematu. Postanowiłem wykonać jednak cewkę SSTC bez podwójnego rezonansu, ponieważ jestem jeszcze zbyt niedoświadczony. Wybaczcie za braki i w ogóle ale poprzez ten projekt chę nadrobić braki w dziedzinie elektroniki. ZCewka zasilana bedzie na 230 V.
Mam już przygotowany karkas, średnica cewki będzie wynosić 75 mm, drut 0,2. Ogarnąłem już tranzystory IRF460.
Mam ich 4 ale chcę robić półmostek, więc 2 będą w razie W

Arduino mam nawet dwa egzemplarze - nano i uno.
Teraz pytanie mam takie: jakie polecacie użyć Drivery MOSFET? Chciałbym też się dowiedzieć jak odpowiednio zaprojektować interrupter wykorzystując arduino. Poszukuje schematu, ale jakoś nie mogę znależć odpowiedniego. kopie w tym internecie bez końca. Znalazłem też taki schemat:
https://kaizerpowerelectronics.dk/wp-co ... driver.gifTutaj jest bez modulacji muzycznej, ale myslałem, żeby troche się nim posiłkowqać. Nie rozumiem do konca lewej częsci schematu. Do czego służy ta antena, a co do przerywacza, to domyślam się, że timer przerywa sobie w jednej określonej modulacji? Czy powinien zostać tam? czy wszystko zrealizuje za pomocą arduino?